Ryddeaksjon

I hele forrige uke har vi ryddet strendene fra stasjonen til Kapp Kjellstrøm. Det er helt utrolig hva som blir vasket opp på denne lille øyen midt i ishavet. Vi har funnet alt i fra fiskeutstyr til bildekk. Flere plastflasker, tau, hele og deler av kasser, tannkoster, sko, strips, snusbokser, isopor, hjelmer, kanner, rør og mye mye mer.

Det har vært en tung jobb å samle og bære alt tilbake til stasjonen. Lengst borte med Kapp Kjellstrøm er det 2 km tilbake. Da går vi over et grunnlag av stein, bakker og vi må krysse Lakselva som har godt med vann på denne tiden av året. De største tingene som blåser, kasser, store tau og kanner bandt vi sammen med tau og hentet med båt. Deretter måtte vi bruke traktor med kran for å ta det ut av vår båt og oppi sysselmannen sin båt.

Vi takker sysselmannen på Svalbard som kom å hentet nesten 400 kg med søppel.

3 tanker om “Ryddeaksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.