De første dagene

Det er mye man skal sette seg inn i når man flytter til en øy midt i ishavet. De første dagene er spesielt hektiske, og det er om og gjøre å få mest mulig ut av overlappen. Under overlappen går man parallelle vakter med den gamle besetningen, og det er mye kunnskap som skal læres bort, spesielt til de som ikke har vært her før.

ballong

Kristine Torkildson fikk æren av å slippe den første sonden til den nye besetningen, med god veiledning fra Rannveig.

I tillegg til faste oppgaver på stasjonen er det viktig å lære om sikkerhet. På Bjørnøya er det en relativ fare for å møte på isbjørn, derfor er det viktig å lære seg rutiner på hvordan man skal reagere og eventuelt forsvare seg. Diverse utstyr som singnalpenn, signalpistol og rifle ble prøvd ut, og nå som vi har kontroll på dette er det fritt fram med å komme seg ut på tur.

20170613-DSC_3958

Margrete viser hvordan det gjøres

20170613-DSC_3953

Kristine Torkildson tester ut rifla mens Vidar følger med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.