Ny besetning på Bjørnøya

Søndag 27/11 reiste vi fra Tromsø med KV Sortland. I litt ruskevær over Lopphavet, ankom vi Rypefjord mandagen for bunkring av gass. Vi ble tatt veldig godt vare på av Kystvakten, og et cruise i Barentshavet med den gjengen kan anbefales på det varmeste. Vi skimta sørøstsiden av Bjørnøya utpå formiddagen tirsdag 29/11,og det var nok ganske spennende for mange av oss. Lossing av besetning og gods gikk helt supert, da været var perfekt. Vi fikk en god mottakelse av sommerbesetningen, som hadde klargjort stasjonen og rommene til oss overvintrere. Noen hadde møtt hverandre før, og for andre ble det første møte med både øya og folkene. Etter 3 døgn med overlapp, overtok vi offesielt drifta av stasjonen fredag 2/12. Det ble ei hyggelig markering, og lørdag 3/12 dro de gamle hjem 🙂

Indrefilet til middag

Indrefilet til middag

Kransekake til kaffen

Kransekake til kaffen

Den gamle besetningen fornøyd med et halvt år på øyen

Den gamle besetningen fornøyd med et halvt år på øyen

Den nye besetningen er klar for 6 fine måneder

Den nye besetningen er klar for 6 fine måneder

Ragnar tar over som stasjonsleder

Ragnar tar over som stasjonsleder

Sjøbjørn kommer fra KV Sortland

Sjøbjørn kommer fra KV Sortland

Sommerbesetningen drar hjem

Sommerbesetningen drar hjem

Vi har brukt de første dagene alene til å gå gjennom rutiner, div bygg, brannøvelse, vaskelister, hundekosing og selvfølgelig mye prating. Vi gleder oss til å tilbringe vinteren ilag, og ikke minst jula som nærmer seg med stormskritt.

Det er fint på Bjørnøya når værgundene spiller på lag

Det er fint på Bjørnøya når værgundene spiller på lag

Det er fint på Bjørnøya når værgundene spiller på lag

Julen begynner å nærme seg

Det er fint på Bjørnøya når værgundene spiller på lag

Det lille lyset i starten mørketiden

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *