Damebesøk!

Landskapsarkitekter på besøkVi har mye besøk på øya gjennom sommersesongen, her ett eksempel. I månedsskiftet august-september kom en gjeng med landskapsarkitekter på besøk. Det var tre lærere/forskere og 4 masterstudenter (2 fra Canada, 1 fra Finland og 1 fra Norge). De bodde på reservestasjonen med unntak av en overnatting på Tunheim. De så seg rundt på den nordlige delen av øya fra Amfiet til Tunheim, men det var Tunheim som ble hovedinteressestedet. Deres spesialfelt var Arktis, spesielt med å se på konsekvenser av turisme og næringsaktivitet (som gruvedrift og oljevirksomhet). Vi lar dem presentere seg selv med et sitat fra gjesteboka på Tunheim:
Vi er en gruppe på 4 studenter og tre lærere/forskere fra Tromsø Academy of Landscape & territorial studies. Vi er her for å studere kulturarven på Tunheim og spesielt hvordan landskapsarkitekter kan bidra til å beskytte den. Vi er helt sjokkert av omfanget av kulturarven, og har aldri sett et så godt bevart område. Til og med grunnen ved siden av- og langs jernbanelinjen er unik, med sine små «kullroser». Vi bestemte oss raskt for ikke å trå på kullet der frosten har presset opp skifer og sprengt den åpen i tynne flak. Nydelig hytte! Vi takker for oss.

Da damene dro.. De fleste damene på plass ved bordet Lederne Lærere/Forskere

1) Da gjestene hadde dratt til Tunheim og de to damene i besetningen hadde dratt på en annen tur, var det litt tomt i rekkene!. 2) Her er nesten alle tilbake 3) Ledelsen, fra v. Janike Kampevold (lærer/forsker), Eimear Tynan (Lærer, ekspedisjonsleder) og Aileen A. Espiritu (lærer/forsker)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *