Isen er ankommet Bjørnøya

Hver vinter er det spennende om isen vil komme til øya. I fjor var isen så vidt nedom her og som regel legger den seg inntil øya på østsiden pga. havstrømmene
. Og det gjorde den i år også. Om det er ishavsåra til kokken på Hopen (les mer om ishavsåra til Hopenkokken her) som er skyld til at isen kom ned til oss eller ikke vites ikke, men en vakker dag her så lå det ei isstripe på havet rett utenfor stasjonen også.
Noen av de som ikke har vært her oppe i ishavet før ble så ivrig at båt ble sjøsatt slik at de kunne komme litt nærmere isen og se på den. Samtidig ble fiskelykken prøvd, men uten resultat
.

Isbelte2 Isbelte1

Laban ble også glad for at havisen viste seg på en solskinnsdag.

Laban ble også glad for at havisen viste seg på en solskinnsdag.

Isbelte6

Havhesten koser seg i klippene foran stasjonen.

Havhesten koser seg i klippene foran stasjonen.

 

Langfredag hadde 5 av stasjonens medlemmer trosset vind og issørpeansamling i stasjonsbukta og prøvd badebuksene sine der. Det vil si, at 4 av dem badet uten bukser…… og ble dermed innlemmet i Bjørnøya nakenbaderforening. Badstua var veldig god å ha etter å ha dukket under i nettoen nede i issørpa som holdt minus 1,7 grad.

De rådende badeforholdene i Herwighamna Langfredag kveld.

De rådende badeforholdene i Herwighamna Langfredag kveld.

3 tanker om “Isen er ankommet Bjørnøya

  1. Vil så langt hevde at «Polar-kokken» Bjørn Ove Finseth har «servert» utallige fine «måltid» utover de han har som primæroppgave , der han serverer oss som FB venner følger han med sine rause orienteringer og «bilde-safari» fra områder de fleste av oss aldri får besøkt. Det blir på en måte «The Polar Michelin Star» for «å låne» noe fra den kulinariske verden. – Dette har også gitt en del kunnskap som motvekt til den man får ifra media med «essens» sør for Dovre. – Så langt STOR TAKK til The Polar Chef.

  2. Det kommer vel neppe noen isbjørner til Bjørnøya denne vinteren heller. Pr. i dag er det ikke mye is i nærheten av øya: http://polarview.met.no/regs/c_map1.jpg Da jeg var på Bjørnøya for 2. gang; vinteren 1987/88, hadde vi 150 isbjørn-observasjoner fra begynnelsen av desember til begynnelsen av mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.