Kontrastene på Bjørnøya

En har mange muligheter til fritidsaktiviteter her på Bjørnøya. En kan ha hatt meg seg noe som hobby i løpet av vinteren, så som strikking eller binding av garn. Stasjonen har mye forskjellig utstyr til ulike aktiviteter: ski, isfiske, båt (helst i sommersesongen når havet er litt roligere), badstue, badestamp, satellitt-TV, video, internett og trimrom med mye forskjellig utstyr. Sistnevnte benyttes av flere av vinterens besetning, men en ettermiddag dette innleggets forfatter skulle ta en tur med kameraet da han hadde hørt at det skulle foregå sirkel-trening på trimrommet, fikk han seg en overraskelse.

Oppe i andre etasje på service-bygget ble det bedrevet sirkel-trening av disse tre:

Raymond, Rune og Ragnhild i fint driv i treningsøkta.

Raymond, Rune og Ragnhild i fint driv i treningsøkta.

Men så var det dette med kontraster da. Samtidig med at disse tre ihuga drev og trente var det en annen som hadde en annen form for trening i etasjen under…….

Mens andre trente så svetten silte i andre etasje var det en annen som lå på sofaen på radiosonderommet og så på TV..........

Mens andre trente så svetten silte i andre etasje var det en annen som lå på sofaen på radiosonderommet og så på TV……….

 

For øvrig har vi en eminent gang på stasjonen som går under kallenavnet Isbjørngangen. Den er 76 meter lang og kan for eksempel brukes til langdistanseløping som noen har forsøkt (ble ikke så veldig langt da……. 25 runder * 76 meter * 2 lengder pr runde = 3,8 km). Noe annet som en kan bruke Isbjørngangen til er sparksykling. Flere har forsøkt å konkurrere men det er kanskje best å gjøre slikt rolig og kontrollert slik som demonstrert av Raymond under her.

Sparksykling nedover isbjørngangen.

Sparksykling nedover isbjørngangen.

Ingen dyr eller mennesker kom til skade under denne reportasjen

.

 

 

 

Én tanke om “Kontrastene på Bjørnøya

  1. Ja, kappkjøring med sparkesykkel ned isbjørngangen på nybona gulv, er en kjent risikosport for adrenalinavhengige i de mørkeste månedene.
    Godt Nyttår til dere der oppe!
    ps. Det er ikke lov å bremse 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.