Kvirrevitt!


I sommer der det som vanlig masse aktivitet rundt om på øya med ornitologer ute i felt, som driver de årlige undersøkelsene med kartlegging av hekking-, telling- og merking av sjøfugl

. Regien er det Norsk Polarinstitutt (NP) som har med tilsammen 13 personer i sving i fra begynnelsen av juni til ca
. 10 august. I tillegg har det vært to polske forskere en ti-dagers periode nå i juni i Teltvika. Hovedbasen for NP er som før i Revdalen, ellers er det også feltbaser ved Ellasjøen og Flakmyrvatna/Amfiet. Det er ikke mye vi ser til disse forskerne her på stasjonen, men en sjelden gang kommer noen innom, og andre ganger treffer vi dem ute i terrenget. Ellers kvitrer vi litt med dem på radioen, og formidler blant annet værmeldinger. Vi kommer tilbake med flere observasjoner senere.

DSCN0514 DSCN0515 DSCN0666

1) På en båttur i forgårs traff vi på disse trekkfuglene fra sør (vanligvis tilhold i Revdalen) på vei opp langs østkysten av øya med Teltvika i nordvest som mål

used to support the diagnosis of erectile dysfunction.- multiple sclerosis viagra pill.

. 2) De hadde valgt seg naturskjønne omgivelser ved Fugleodden som mellomlandingsplass
. 3) En av dem ble igjen i nordvest, men på vei sørover igjen i går stakk de to andre – Solveig og Hallvard, innom for en kopp kaffe. (Til høyre i bildet en stamfugl).

Én tanke om “Kvirrevitt!

  1. Tusen takk for god mat og ikke minst super nistepakke til gåturen rundt øya!! Mitt opphold på Bjørnøya er dessverre over for i år og jeg er tilbake på fastlandet.
    Hilsen
    Solveig:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.