—– blant annet flygende gravemaskiner!


Air Lifts Obelix kom som tidligere nevnt fra Hopen om kvelden torsdag 19 juni. Fraktebåten Green Frost kom til øya neste dag. Imidlertid hadde vi et seiglivet lavtrykk aust for oss og et høytrykk vest for oss som satte opp nordlig kuling. Dette gjorde kranoperasjon ombord i båten-, og løfting med helikopter risikabelt i noen dager,så båten gikk til sørsiden av øya for å legge seg i le til vind og sjø roet seg. Om morgenen søndag 22 kom lossingen imidlertid i gang, og 25 løft ble foretatt
. Værforholdene ble da igjen noe forverret, og resten av operasjonen ble utført i løpet av mandag. I alt ble det foretatt ca 100 løft av ymse gods fra båten. På søndag kunne også byggegjengens «bas», og sistemann fra Air Lift også komme i land etter å ha vært ombord og jobbet med stropping. Om kvelden på mandag var det så farvel til Green Frost og Obelix m/bestning. Obelix er nå i gang med nye oppdrag, – nå et sted i Nordsjøen, men vi venter å hilse på den igjen senere i sommer.

DSCN0349 DSCN0369 DSCN0361 DSCN0386 DSCN0364 DSCN0385 P1030763 DSCN0400 DSCN0378 DSCN0382 DSCN0478 DSCN0477 DSCN0387 DSCN0395 DSCN0398

Øverst fra vestre: 1) I gang med første løft, – takstoler til det nye drivstoffhuset. 2) – og så suser Obelix avgårde for å hente ny last. 3) Der kommer det jammen en gravemaskin flygende! 4) Senkingen av lasten overvåkes nøye fra cockpit. 5) Gravemaskin inn for landing! 6) Obelix må ha mat! – De hadde medbrakt niste: Jet-A1! 7) Her flys det i land isolasjon til gulvet i det nye huset. 8) – Etterhvert en formidabel stabel inne i «hangaren»

High Risk • Unstable or refractory• Smoking generic viagra online for sale.

. 9) Sement og Leca lett-klinker (til fyllingsmasse under gulvet) flys inn i såkalte «bigbags». 10) «Bigbag» inn for landing.11) Etter hvert ganske mange «bigbags»! 12) Reisverk, takplater, lecablokker etc. 13) Operasjonen er over, – her hentes Air Lifts mann ombord i land i «Ulka«. 14) En sniktitt inn i Obelixs cockpit, – mye å holde styr på her! 15) Air Lift-besetningen stiller opp til fotografering før avreise, fra v. stroppemann, co-pilot, maskinist og pilot.

 

2 tanker om “—– blant annet flygende gravemaskiner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.