Apocalypse now?

– Om dere husker filmen, var det mye helikoptre der. – OK da, litt mindre her, men det er mye klapring over hustakene her for tida! I går fikk vi først besøk av en Sea King fra 330 skvadronen som var ute på oppøving. Etter å ha flydd litt rundt ute i havet og trent på forskjellige operasjoner, gikk de ned på 70 fot, og tok en sidelengs langsom approach, før de satte seg på nedre helikopterlandingsplass. De tok et par timers pause her, fikk seg en matbit, og noen fikk badediplom, før de satte kursen videre mot Hopen for å overnatte der. En halvtime etter at de hadde dratt, landet Obelix med en besetning på 3, på øvre- etter endt operasjon på Hopen. Der hadde de foretatt over 100 løft av utstyr fra fraktebåten Green Frost. Obelix skulle så vente på Green Frost her, og foreta lossing av denne da den skulle komme i dag. Båten kom tidlig i morges, men det er nordaust liten kuling her i dag og en del sjø, så båten gikk sør om øya og la seg i le for vinden
. Obelix tok et par snarturer ned til båten og hentet b.l.a. post og litt forsyninger før de gav seg for dagen. På grunn av fredningsbestemmelsene kan de ikke fly over øya, og å fly rundt blir for drivstoffkrevende i lengden i sterk motvind med hengende last. – Vi satser på bedre vær i morgen!

IMG_3670 IMG_3678 IMG_3686 IMG_3683 DSCN0295 DSCN0303 DSCN0310 DSCN0304 IMG_3682 DSCN0318 DSCN0321 DSCN0322

1) Sea King’en inn for landing. 2) Landet, – godt å strekke på bena! 3) Noen av 330-gjengen inne på radio for en liten vær-brief
. 4) Travle tider på kjøkkenet! 5) 4 tøffinger + en etternøler utenfor bildet, fikk seg badediplom.6) Sea King klar for avgang, Steinar på plass ved helikopterbua. 7) God tur videre til Hopen. 8) En ærfuglhunn på reir ved helikopterbua tar alt oppstusset med knusende ro. 9) – Det gjør Aki også. 10) Obelix har atter landet. 11) Værforholdene i dag var ikke gunstige for lossing. 12) Det er vel ikke til å stikke under en stol at kjøkkensjef Hilde heier en smule på Italia i fotball-VM, så mens vi venter på bedre vær skal vi kose oss med Italia-inspirert meny og Italia-Costa Rica på TV i kveld.

Én tanke om “Apocalypse now?

  1. Jeg trodde dere oppholdt dere på en øde og litt forlatt plass, men der tok jeg grundig feil! Snart dukker det opp et skip, så et helikopter og en seilbåt. Du verden for et yrende liv det er på Bjørnøya. Lurer på om jeg skal ta sommerferien min der… :-).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.