Sommerbesetningen 2013


Årets sommerbesetning har bestått av totalt 12 personer
. Av disse har 4 delt på oppgaven som sondeleder
. I tillegg har vi nå 4 hunder på øya. Flott gjeng som presenteres en og en under her :

Finn Stoltz, 67 år fra Borkenes i Kvæfjord. Finn er utdannet fra forsvaret, blant annet som telegrafist.
Finn har utallige opphold bak seg på ishavet
. De fleste av dem har vært her på Bjørnøya, men han har også vært på Jan Mayen og flere ganger på Hopen.
I de siste årene har han vært stasjonsleder på ishavet. Han er en snill og omsorgsfull sjef, med en myndig røst. Han har den fullstendige oversikten over oppgaver og gjøremål. Han kjenner til alt som kreves for å drive dette lille samfunnet ute i Barentshavet. Han fikser og reparerer det meste, og når TV eller radiosignalene forsvinner, er han veldig god å ha! Finn er radioamatør, og er på lufta en gang i mellom. Han tar gjerne med seg fiskestanga innover øya. Finn er nøye og flink og han har lært oss masse! Han er en sjef som ser til at vi alle har det bra!

Ragnar Sønstebø, 59 år fra Dombås. Utdannet agronom, forsikringsmann og brannmann.
Ragnar var stasjonssjef på Bjørnøya i vinter og stod i tre ekstra uker som vår sondeleder. Han har mange år på ishavet og har vært både på Hopen og Jan Mayen og her på Bjørnøya tidligere. Akkurat nå er han på Jan Mayen som sondeleder.
Han deler gjerne sine ishavshistorier og sin kunnskap om områdene rundt her på Bjørnøya med oss
. Han er artig, har en herlig latter og har mange kloke og gode råd å gi til oss som er førstereis på ishavet. I tillegg hadde vi mye utbytte av hans opplæring på met’en og på sonden. Ragnar bidrar på alle arenaer. Vi skulle gjerne hatt han her litt lenger. En blid og flott kar!

 

Gry Michelsen. 37 år fra Tromsø. Utdannet som kulturviter. Hun er ansatt som Meteorologifullmektig her på Bjørnøya. Gry er som mange av oss på ishavet for første gang, og trives med det!
Gry har vært en ivrig turgåer og har gått øya på kryss og tvers. Hun ble tidlig ”Kjentmann på Bjørnøya” I likhet med Hilde FS har Gry fått et helt spesielt forhold til de to eldste hundene – Aki og Eerkki. De har vært med henne på utallige turer, både her i nærområdet og på litt lengre turer. Under renoveringen av stasjonen i august bidro hun på mange hold, med blant annet hogging av fliser og maling. Gry har også vært en av to ansvarlige på Velferden og har gjort en flott jobb for oss alle sammen. En systematisk, blid og herlig jente!

 

Hilde Fosse, 45 år fra Enebakk. Utdannet institusjonskokk og kostøkonom. Her på Bjørnøya er hun kjøkkensjef. Det er 4
. gang hun er på ishavet. De tre første gangene var på Jan Mayen.
Hilde skaper stemning i lystige lag! Hun har gledet seg over å få nytt kjøkken og har bidratt til maling og annet arbeid i forbindelse med renoveringen. Hilde har hatt ansvar for bloggen og sørget for at verden der ute har fått små drypp fra hverdagen vår. Hun synes det er gøy med drill og hammer og henger gjerne opp ett og annet. Ellers har Hilde tatt seg litt ekstra av Nanuk som kom i september og koser seg med turer i nærområdet med han. Hun har et overblikk over huslige sysler og passer godt på alt vi har av planter, og ser til at det stelles til koselig rundt oss med pynt, duker og gardiner og lys. Hilde er ei herlig, blid og glad jente som vil at vi alle skal ha det gøy!

Vidar Teigen, 54 år fra Telemark. Vidar er blant annet utdannet inne meteorologi.
Vidar kom opp i juli og var sondeleder her en drøy måned, Han har flere år på ishavet bak seg, både herfra og på Jan Mayen.
Vidar trives med gassanlegg og alt annet teknisk utstyr! I likhet med de andre sondelederne gled han fort inn i miljøet og trivdes godt her sammen med oss. Han gjorde en del oppgraderinger på det gamle gassanlegget. Han ønsket seg nytt gassanlegg, og det nye gassanlegget kom to måneder etter at han hadde reist

randomized clinical trials, with subsequent publication of cheap viagra anti-arrhythmics, anti-androgens and steroids).

. Vidar kan mye om meteorologi og delte mye av sin kunnskap med oss. Han var alltid blid og bidro til god stemning.Vi skulle gjerne hatt han her litt lenger.

Jan Bjørn Sæther, 65 år fra Trondheim. Han er utdannet elektromontør. Han kom opp med høstbåten i slutten av september og har jobbet som sondeleder. Han har vært på Hopen, Jan Mayen og her på Bjørnøya tidligere.
Jan Bjørn er en artig tørrvittig trønder som fant seg fort til rette. Han jobber med litt strøm her og der, og har holdt til i garasjen og oppe i sonderommet i perioder. Han bidrar med artige historier og han er ikke karen som går først hjem fra et trivelig lag. Han skaper morsomme diskusjoner. Han har fått et nytt gassanlegg å kose seg med, og det meste er nytt for både han og oss. Vi kommer til å huske hans artige ”jasså” og ”ja vel” og hans trivelige trønderske lynne.

 

Oddmund Isaksen, 61 år fra Senja. Utdannet innen logistikk
Jobbet som sondeleder her på Bjørnøya i halvannen måned fra midten av august. Han har vært på ishavet to ganger før – her og på Jan Mayen. I tillegg har han mange år her på Bjørnøya som logistikkansvarlig for Akvaplan Niva sør på øya.
Oddmund var med under hele renoveringsprosessen og kjørte blant annet kran sammen med Terje. Oddmund har et herlig smittende humør og bidro med masse artige historier og han skapte veldig god stemning. De siste ukene var han mye på tur sørover på øya og til Ellasjøområdet hvor han har mange sommere bak seg med forskning. Han skled rett inn i besetningen og vi hadde mye gøy sammen med han og vi skulle gjerne hatt han her lenger!

Harald Heide, 55 år fra Stokmarknes. Harald er utdannet sykepleier. Her på Bjørnøya har han jobbet som meteorologifullmektig. I likhet med alle oss andre som er førstereis, har han trivdes veldig godt her på ishavet!
Harald liker å få holde på med praktiske ting og storkoser seg på finsnekker’n eller i traktoren! Han bidrar med mange små gjøremål som en hylle på kjøkkenet, et speil på treningsrommet eller montering av dusjkabinett. Han har mange gode historier og bidrar til gode diskusjoner. Harald har stått for mesteparten av det røyefisket som har blitt foretatt av besetningen denne sommeren, og det har blitt flere gode middager. Harald har tatt seg særlig av den yngste av hundene -”bajasen Laban” og forsøker å få ”hund” ut av han  Harald er en veldig trivelig, blid og grei kar!

Kaja Aas, 27 år fra Svolvær. Hun er utdannet kokk. Stillingsbeskrivelsen hennes her på Bjørnøya er 1. kokk. Dette er henne første sesong på ishavet og hun trives godt med det.
Kaja trives veldig godt bak en stor grill eller inne på det nye kjøkkenet vårt mens hun lager noe godt! Kaja er veldig god til å lage saus! Hun er danseinstruktøren vår på ”moves” på sene kvelder og hun er flink til å synge. Hun liker å ta bilder og særlig lundefugl og nordlys har vært favorittene her på Bjørnøya. Hun bidrar med gode krydrede historier og prater gjerne litt med villstyringen Laban som kom med høstbåten. Hun er den vi tyr til for en film eller to når TV signalene er vekk. Ei livlig og blid jente med herlig trøkk i!

 

Svein Rabbevåg, 58 år fra Ålesund. Utdannet elektronikk ingeniør.
Han har vært ansatt som tekniker her på Bjørnøya denne sesongen. Svein har vært på ishavet før. Det er første gangen her på Bjørnøya, men han har vært to ganger på Jan Mayen.
Svein er en svært lidenskapelig radioamatør. Svært lidenskapelig! Det er ikke alltid vi ser så mye til han, for mye av fritiden bruker han borte på reservestasjonen der han snakker med radioamatører fra hele verden. Men når han først er med, er han med  Da er det dans og moro til langt på natt. Han er kjent for ”litt på kanten” historier, samt strandamorr og noe ”ekstra” til kaffen. Svein er en blid og trivelig kar.

Terje Brannfjell, 25 år fra Bodø. Utdannet mekaniker. Han er ansatt som driftsleder her på Bjørnøya, og det er hans andre gang på ishavet. Første gang var på Hopen i fjor, og vi er helt sikre på at det blir flere turer på han.
Terje er gjengens sjarmør og morromann! Han er blid og glad og er med på det meste! Han liker å bade i iskaldt vann, og trives i timevis med fiskestanga. Han er en flink fotograf og flink med alt som beveger seg og har motor – kran, traktor, motor, aggregat.. Han mekker på det meste. Terje har vært med på alt av ombygging her på stasjonen i sommer og koser seg når han kan kjøre tunge løft med krana eller med den nye traktoren. Ellers har han vært aktiv med trening og tur og det har blitt mange runder rundt biljard og bordtennisbordet! Terje er blid og morsom og artig å være sammen med!

Hilde Fålun Strøm, 46 år fra Fjellhamar, bosatt på Svalbard. Utdannet innen reiseliv og ledelse. Jeg har vært ansatt som meteorologifullmektig her på Bjørnøya, er førstereis på ishavet og storkoser meg med det!
Jeg har vært mye på tur og har virkelig gledet meg over muligheten av å se denne fantastiske øya. Særlig den sørlige delen har fascinert meg i tillegg til det yrende fuglelivet. Jeg har fått merkene for Kjentmann og Tindebestiger av Bjørnøya. Hundene Aki og Eerkki har fått en helt spesiell plass hos meg, og vi har vært masse på tur! Dette har vært en flott opplevelse på alle måter, i forhold til jobben, det lille samfunnet her, de flotte kollegaene mine og plassen. Jeg tror jeg har alle med meg når jeg sier – det har vært et  EVENTYR!! (Hilde Fosse kommer nok med flere innlegg før vi reiser, men vi er snart på tur ned så – ) TUSEN TAKK FOR OSS!!

 

 

 

Én tanke om “Sommerbesetningen 2013

  1. Det har vært veldig artig å fått litt innblikk i Deres hverdag og livet på Bjørnøya! Siden sønnen vår har vært på Bjørnøya har det vært en selvfølge for oss å følge med på de rapportene Dere har skrevet og delt med oss. ut fra det som vi har fått lest fra tiden som Dere har hatt i lag, så er det vel ingen tvil om at det har vært en opplevelse og en fin venneflokk! Takk for alle fine bilder og oppdateringer Dere har lagt ut, og så ønsker vi alle Dere en god Jul og vel hjem!, -og ikke minst gleder vi oss å få Terje hjem til jul!
    Kurt Arne og Synnøve Brannfjell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.