Én svale gjør ingen sommer

Én svale gjør ingen sommer, heter det i et ordtak hos Aristoteles. For ei stund siden mente vi å observere to svalelignende fugler utenfor stasjonen. Ingen rakk å fotografere dem, så inntil 17. mai, da ei låvesvale plutselig satt inne på sondekontoret og kvitret, var vi usikre på om det faktisk var svale vi hadde sett. Torsdag fikk vi klarhet i saken: Sol fra skyfri himmel og formidable 9,3 varmegrader får svalen til å framstå som et pålitelig sommertegn
. Nå er fuglen tydeligvis fløyet; temperaturen er såvidt på plussida, det er sludd i lufta og nordavinden sørger for god strekk i stasjonsflagget. God helg!

Låvesvalen er en forholdsvis sjelden gjest på Bjørnøya. For ei ukes tid siden avla denne svalen sondekontoret flere besøk.


Jovisst er svalen et pålitelig sommertegn! Torsdag 23. mai er så langt årets varmeste dag på Bjørnøya. Temperaturen steg jevnt hele ettermiddagen, før den til slutt stoppet på 9,3 grader celsius.

Uønsket gjest! Sondesjefen er vanligvis en nokså rolig og sindig kar. Men at ei låvesvale bokstavelig talt «skiter ned» golvet han har lagt sin ære i å bone til det ble skinnende blankt, det falt ikke i god jord
. Alle vinduer til kontoret er nå lukket, og svalen er forhåpentligvis på vei tilbake til fastlandet for å finne seg en låve å bo i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.