Sommertid på sonden


To uker etter at vi stilte klokkene til sommertid, har vi gått over til sommertid også på sonden. Fire sonderinger i døgnet er redusert til to, og nå sender vi kun sonder ved hovedobsene kl. 00 og 12 UTC
.

Da man brukte primstav som kalender, ble 14. april regnet som første sommerdag; vinteren var over, og primstaven snudde. Ifølge gammel tro, er været denne dagen avgjørende for været til sommeren. «Slik været er denne dagen, blir det hele sommeren», heter det i Birger Sivertsens bok om gamle norske merkedager.
Den 14. april hadde vi både sol og snø på Bjørnøya, så om de gamle værtegnene stemmer, går sommerbesetningen en noe vekslende sesong i møte rent værmessig.

Sondeslipp i sandaler og med oppbretta ermer bærer bud om sommer! Radiosonden registrerer temperatur, fuktighet, trykk, vindhastighet og vindretning oppover i atmosfæren

substantial improvement in quality of life. viagra pills DYSFUNCTION (ED).

. Sonden festes under en ballong som er fylt med hydrogen. Gassen i ballongen utvider seg etter hvert som den stiger, og ballongen sprekker vanligvis 25-30.000 meter over havoverflaten. En radiosender sender måledata ned til mottakerutstyr på bakken etter hvert som sonden stiger. Der blir dataene bearbeidet og sendt videre til Blindern, og derfra distribueres de videre til resten av verden.


Sommertid på sonden! I sommerhalvåret som regnes fra midten av april til midten av oktober, er det kun to sonderinger i døgnet, hhv. kl. 00 og 12 UTC.

5 tanker om “Sommertid på sonden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.