Rekordhøyt lufttrykk

Aldri har det vært målt høyere lufttrykk på Bjørnøya enn klokka 09.20 i formiddag. Med 1050,1 hektopascal (millibar) ble den gamle rekorden på 1043,6 hPa fra 1969 slått med solid margin. Et artig sammentreff er at både den gamle og den nye rekorden skriver seg fra samme dato, 20. mars, i hhv. 1969 og i 2013. I følge Statsmeteorolog Eli Anne Ersdal ved Vervarslinga for Nord-Norge, har alle trykkmålerne på Svalbard overgått de gamle målingene med rundt ti hPa idag. Totalt finnes det 15 norske stasjoner som måler lufttrykk på Svalbard og Jan Mayen. Les mer om de høye lufttrykkene i Adresseavisen og i Aftenposten.

Klokka 09.20 idag var lufttrykket på Bjørnøya hele 1050,1 hektopascal (millibar). Dette er det høyeste trykket som har vært målt her siden disse målingene kom i gang i 1956.

Dagens rekordtrykk føyer seg forøvrig pent inn i rekken av værrelaterte rekorder satt på Bjørnøya i løpet av vinteren. Tidligere har vi notert ulike rekorder for både vind, temperatur og nedbør. Nå venter vi spent på å se hvorvidt 1. kokkens profetier om 15 graders varme i mai måned, holder stikk. En varmerekord mot slutten av sesongen ville ikke ha vært å forakte!

Alltid et påskudd til feiring! Ikke nok med at kalenderen viser Vårjevndøgn; stasjonssjefen mente også at det rekordhøye trykket var verdt å feire med «høytrykkskake» til tre-kaffen idag.

En tanke om “Rekordhøyt lufttrykk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.