Fra regntøy til varmedress

I går målte vi hele 2,1 plussgrader og noterte nedbørsrekord for året på Bjørnøya. Idag er gummistøvler og regntøy byttet ut med tjukk ull og varmedress, og dagens rekorder er av det kalde slaget. Årets hittil laveste temperaturer i luft og i sjø på Bjørnøya er henholdsvis -15,8 og -2,01°C. Holder det seg kaldt, er det store spenningsmomentet nå hvorvidt vi faktisk får oppleve sjøis rundt øya; det vil i så fall være for første gang på omtrent to år!

Tilløp til noe så sjeldent som is i hamna! I løpet av ettermiddagen har det dannet seg et godt lag med slush, eller issørpe, nede ved kaia
. Dersom de lave temperaturene holder seg, fryser slushen til is, og de daglige målingene av sjøtemperatur utgår til fordel for ismeldinger.


Det er omtrent to år siden sist det lå is rundt Bjørnøya. Nå viser iskartet fra Meteorologisk Institutt at isen siger sakte, men sikkert, i vår retning!


Rekordfrisk badetemperatur i Herwighamna idag! Dagens sjøtemperatur er med sine -2,01°C, årets laveste.


Relevante værdata fra Bjørnøya, torsdag kveld.

3 tanker om “Fra regntøy til varmedress

  1. Ja se der, se der…nu er det kanskje ikkje så lenge til han sjøl kjem på besøk. Får vi håpe. Ha ei fortreffelig helg alle sammen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.