Mølje på menyen


Er man oppvokst ved kysten nordpå, er det én matrett som slår det meste på de fleste menyer: Mølje

. Her i huset begynte både kjøkken- og driftssjefen å fantasere om møljemiddag lenge før skreien engang hadde begynt å tenke på å forflytte seg fra Barentshavet til norskekysten

.

Som kystfolk flest er også «vårres kara» av det handlekraftige slaget. Veien fra tanke til handling var kort, og om ikke hele himmelen og jorda ble satt i bevegelse for å få fatt i ferskfisk, krevde leveransen i alle fall en ikke helt ubetydelig del logistikk i Vesterålen

sexuality, and prepare him for understanding treatment sildenafil side effects Erectile Dysfunction is currently the preferred term instead.

.

Og ferskfisk ble det. Takket være Yngvar Gustavsen på Myre, og – nok en gang – en utrolig serviceinnstilt og hjelpsom besetning ombord på Kystvaktskipet KV Senja, stod det mølje på middagsmenyen på Bjørnøya i går. Velbekomme!

Ferskfisk, lever og rogn er festmat for kystfolket! Mølja fra Vesterålen falt imidlertid også i smak blant dem som er oppvokst lengst inne i landet, og som av naturlige årsaker er mer ukjente med hva som faktisk ligger i begrepet ferskfisk.


«Mølja» av Arvid Hanssen


Kjøkkensjefen er i godlag etter å ha fått både fersk kveite og torsk i hus. Om et par ukers tid er torsken som henger til bokning oppunder taket over kjøkkentrappa klar for tilberedning!


Det tar på å spise fisk…


Én tanke om “Mølje på menyen

  1. Mølja ser fantastisk ut, Erling. Noe som medfører at jeg nå om mulig gleder meg enda mer storlig til Audun spaserer over dørstokken med 25 kg skrei, lever og rogn den 16. februar. Men er det et glass hvitvin som har sneket seg med på bildet?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.