Ny hund på Bjørnøya

En ny hund har kommet til Bjørnøya. Han kom fra Green Dog på Svalbard og reiste med Kystvaktskipet KV Nordkapp, før landkjenning den 29. juni. Ombord fikk han god forpleining og mye oppmerksomhet. På land ventet besetning og Yukon i spenning.

Traktorhengeren ble beæret den første markeringen på øya. Et stort øyeblikk.
Helt utslitt etter mange nye inntrykk

Navn ble funnet gjennom demokratisk valg. Navnet Ymer fikk flest stemmer. Den vakre Ymerdalen er å finne sør på øya, den leder til det flotte fuglefjellet, revdalen og de andre eksotiske plassene i sør.

Stasjonssjefen legger sin stemmeseddel i urnen. Legg merke til sikkerheten rundt valget, nøkkelen ble svelget og papirdispenserens kvasse kjeft holdt nysgjerrige fingre unna.


Dåpskake ble bakt og spistYmer har nå funnet seg godt til rette på stasjonen. Han er veldig glad i folk, kos og mat. Hele besetningen har falt for hans overivrige og tidvis klumsete vesen. Født desember 2018, stor og sterk. Han er en god turvenn og har allerede besøkt flere av hyttene på øya, men stein og ur var nytt terreng for Ymer som har våknet opp både stiv og støl dagen etter tur. Hans erfaring fra hundespann kommer nok godt med når vinteren, snøen og skiføret legger seg over Bjørnøya.

Ymer med Ymerdalen i bakgrunnen

1 tanke om “Ny hund på Bjørnøya

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.