Ny besetning, CAVOK og bursdagsfeiring

Fredag 27.mai ankom vi endelig Bjørnøya etter en deilig seilas med KV Harstad over Barentshavet fra Tromsø. Nærmere et mini-cruise kommer vi vel ikke, med strålende sol, hvalsafari, deilig mat ombord og flatt hav store deler av turen.

Flinke og hyggelige folk på kystvakta
Veldig klar for å komme i land

Sjøbjørn fikk oss trygt i land hvor den gamle besetningen stod klar til å ta oss imot. Etter mye sjauing av bagasje, forsyninger og virring rundt på stasjonen for å bli litt kjent, fikk vi en god middag – og den nye stasjonssjefen, Nils Rune, fikk på seg pynten. Den nye besetningen til Hopen fikk også mulighet til å komme innom for èn natt, og benyttet sjansen til å ta seg et bad og bli medlem i nakenbadingsklubben. Pga mye is, ryktes det om at Hopen-gjengen fortsatt virrer rundt ute på havet med KV Harstad, vi håper de koser seg. Tusen takk til den gamle besetningen for en fin overlapp med fine møter og videreføring av kunnskap!

Ny stasjonssjef på plass
Hopen-gjengen fikk tatt seg et Bjørnøyabad
Sjefen står for opplæring av sondeslipp
Det første slippet gikk smertefritt
Innføring i – og test av brannutstyr har vi også fått tid til

For oss nye her på Bjørnøya, så kan vi ikke skjønne hva alle de erfarne snakker om – «det er alltid tåke på Bjørnøya» «ikke forvent finværsdager», for den lille uka vi har vært her nå, har vi meldt CAVOK, så å si alle dagene (for de som ikke har tatt METAR-kurs, CAVOK står for «ceiling and visibility ok»). Skyfri himmel, grilling, bading, strålende sol og vindstille til tider – her er jo sommer!

Sommer på Bjørnøya
Vindstille og skyfritt

Hundene har også tatt oss vel imot, og det var gjensynsglede for både tobeinte og firbeinte. I går hadde sjefspsykologen, Laban, bursdag – hele 10 år har han blitt og det ble feiret med mange kilo deilig kjøtt, champagne (til tobeinte), bursdagssang på torader og mye oppmerksomhet til Laban. Jeg mistenker at bortsett fra maten, var nok feiringen gøyest for oss på to ben.

Gjensynsglede for Yukon og Johannes
Laban feirer bursdag

Det er herlig å være på plass, og vi ser frem til å utforske øya og komme inn i rutinene!

/ på vegne av besetningen – Kine

2 tanker om “Ny besetning, CAVOK og bursdagsfeiring

  1. For en super start for dere:)☀️ Et eventyr og en drøm som er i gang, Kine (jenta våres;)
    Gøy med blogg. Vi gleder oss til å følge dere alle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.