Nyttårsbesøk

På selveste nyttårsaften hadde vi besøk av isbjørn, men det ble ikke oppdaget før 1.nyttårsdag av besetninga. Bjørnen hadde tuslet rundt på kaia og rundt på nedre del av stasjonsområdet. Sporene ble oppdaget når vi venta på besøk fra Kystvakta.

Bjørnespor i nedre del av stasjonsområdet

Isbjørnen er en god svømmer og kan underlegge mange kilometer i havet i så lenge som 24 timer i strekk. Grunnet gunstig vindretning for isdannelse nord for Bjørnøya har avstanden til iskanten lagt på rundt 40-50 kilometer de siste dagene, noe som er en svært overkommelig svømmeavstand for en isbjørn.

Nå lurer vi veldig på om hun har svømt tilbake til iskanten eller om hun har tatt seg en tur sørover på øya. Det er to år siden sist det ble observert isbjørn på Bjørnøya når isen hadde lagt seg tett opp til øya i mars måned. Det er mange år siden at bjørn har blitt observert så tidlig i vintersesongen.

1 tanke om “Nyttårsbesøk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.