Vinterbesetningen har inntatt Bjørnøya

Andre søndag i advent kom det ny besetning til Bjørnøya, fraktet opp fra Tromsø med kystvaktskipet KV Harstad.

Personell og mye gods ble ilandført i polarnatten.

Vi er en godt blandet gjeng som har overtatt stasjonsdriften. Halvparten førstereis, og resten med tidligere erfaring fra ishavsstasjonene. Etter et døgn, og tidenes korteste overlapp overtok vi stasjonen fra sommerbesetningen. Vi sender en stor takk til de som reiste ned, for utmerket erfaringsoverføring, og at de overdro stasjonen i strøken stand til oss.

For første gang i historien har vi nå fått en kvinnelig stasjonsleder. Stine er meteorolog, og har arbeidet tre tidligere sesonger på Bjørnøya. Hun har derfor de beste forutsetninger for å lede stasjonen frem til juni neste år.

Stine har sammen med en høytidelig nøkkeloverrekkelse fått sjefens Bjørnøyakjede rundt halsen, og holder her sin tiltredelsestale.
Både sommer- og vinterbesetningen var samlet rundt langbordet ved den tradisjonelle overlappmiddagen, med avtroppende og påtroppende stasjonsleder ved hver sin bordende.

Det har nå snart gått to uker siden vi kom oppover til Bjørnøya, og etter hektiske dager med å komme inn i nye arbeids- og sikkerhetsrutiner, har roen senket seg over stasjonen, og vi kan nyte tiden både i arbeid og fritid.

3 tanker om “Vinterbesetningen har inntatt Bjørnøya

  1. Godt å høre og se for oss tidligere ljb innvånere, håper da å få se og lese mye spennende fra øya i løpet av vinteren fra dere priviligerte…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.