Laban spekulerer

Jeg har registrert at Yukon har begynt å lage blogginnlegg. Og jeg vil jo ikke være dårligere. Det sies jo at Yukon er mye smartere enn meg. Bare for at han f.eks. skjønner at man enkelt kan bite av tøybånd og at man kan komme seg ut av halsbåndet. Man kan jo lure på hvorfor jeg ikke skjønner det, men jeg er jo mer filosofisk anlagt. Og kanskje mer opptatt av nettopp spørsmålet hvorfor.

Jeg tok min gamle venn Mats og noen Haakon med på tur til Tunheim for noen dager siden.

Haakon, alltid en god turkamerat

Vi har jo mye felles i våre respektive klaner. Overlegent eldst, lengst fartstid på øya og vi ser begge en slags pensjon i horisonten. (Selv om min pensjon nok blir mye mer abrupt enn hans).

Vi har liksom etablert en slags telepatisk kommunikasjon oss imellom. På Tunheim satt han å så tilbake og regnet ut hvor mange ganger han hadde vært der. Typisk ingeniørtype, hvem bryr seg?

Så spør han MEG hvor mange ganger jeg har vært der, det må være mange. Jeg bare stirret intenst på gjesteboken og sa ‘Skärp dig gubbjävel !’.

Ja, det går liksom på svensk når vi kommuniserer. Og han kaller meg ofte for hundjävel. Kallenavn oss imellom som vi nok er veldig fornøyde med begge to.

Tror det var først på turen hjem det gikk opp for han at han kunne jo bare bla tilbake i gjesteboken å beregne hvor mange ganger jeg vært med forskjellige folk på Tunheim. Hvem er det som ikke er så smart, jeg bare spør.

På turen hjem benyttet jeg anledningen til å spørre om den rare aktiviteten som foregår på stasjon.

L: Varför gräver ni 2 gravar borta vid ballonghuset och snickrar lik kistor i hangaren?

M: Tja, kanske man kan säga att det är gravar till framtidiga Metfullmektige.

L: Eh?

Grav eller …..
Passer fint

M: Det kommer snart en stor Autosonde container som släpper sondeballonger automatisk. Vi bygger fundament som den ska stå på.

Fundament uten lik

L: Kan det bli nedbemannat här då?

(Ja, jeg vet at det skal være kjønns nøytralt nå, ‘nedbepersonet’ burde det kanskje hete. Men jeg er jo en hund og gjør litt som jeg vil)

M: Om det fungerar bra så kan det nog ske. Eller för att vara helt ärlig så tror jag att det kommer till att ske, förr eller senare.

L: Ve och fasa, kan det bli nedbehundat också?

M: Nej, det tror jag inte. En hund är trots allt mycket billigare i drift än en Metfullmektig.

Klart til leveranse av Autosonde

Nok om det. Det blir spennende å følge saken videre.

/Laban

1 tanke om “Laban spekulerer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.