Fritid

For de som er nysgjerrige på hvordan man kan benytte fritiden sin her på Bjørnøya, så får dere her et lite innblikk i mulighetene vi har. Når mørket og vinteren hersker som verst er det sjeldent så fristende å gå de lange turene siden man ikke får sett så mye av omgivelsene. Heldigvis har mye vi kan ta oss til innendørs. Kanskje man ønsker å løpe marathon når man kommer hjem, eller bare trener for å anlegge sommerkropp. Kanskje man er nevenyttig, eller ønsker å bli det. Uansett mål så finnes det sannsynligvis en verdifull aktivitet man kan ta seg til.

Trimrommet
Buldrevegg

Treningsfasilitetene på øya er mer enn gode nok for den jevne brukeren. Vi har tredemøller, spinningsykler, romaskin, buldrevegg og utstyr for vekter. Både manualer og stenger. Det finnes flere tak å skru opp på veggen enn de som er satt her. Når vinterbesetningen kom opp skrudde vi ned de rutene som var satt for å lage våre egne. Så dersom du er klatreinteressert kan du også her oppe på i Ishavet få brynet deg på noen utfordringer du skaper selv.

Verksted
Snekkerverksted

Vi har verksteder som egner seg til både metall- og trearbeid. Det finnes noe materialler her oppe, men dersom man ønsker å begi seg ut på noe møbelsnekkeri i løpet av oppholdet kan man ta med seg, eller bestillte opp treverk til de prosjektene man måtte ønske.

Egnet sted for sosialt samvær.

Vi har biljardbord lett tilgjengelig. Så dersom man har noen man ønsker å slå i blijard når man kommer hjem, så har man her tid til å trene inn noen gode ferdigheter man kan ta med seg til fastlandet.

Uteaktiviteter

Når været er på godsiden, så har Bjørnøya et vakkert og variert landskap å utforske. Besetningen har tilgang på 6 hytter rundt om på øya vi kan benytte til overnatting eller stoppested på turer. Hyttene er vedfyrt og uten strøm. Ved å besøke alle hyttene, og et punkt ved Mjogsjøen vil man oppnå kjentmannsmerket og tilhørende diplom.

Bjørnøya er generelt ganske flat med unntak av fjellene sør på øya. Et av målene man kan sette seg for oppholdet er å bestige de 7 høyeste fjellene. Urd (536m), Verdande (462m), Skuld (455m), Hambergfjellet (442m), Alfredfjellet (420m), Fuglefjellet (410m) og Antarcticfjellet (360m). Dersom man bestiger alle fjellene oppnår man tindebestigermerket og tilhørende diplom. Veldig gjevt!

Fra Skuld. Verdande til venstre og Urd til høyre. Alle tre toppene er i Miseryfjellet
På vei ned fra Fuglefjellet mot øst. Miseryfjellet men ser skraper skylaget.
Utsikte mot fuglefjellet fra sørsiden av øya.

Et annet mål, som ikke dekkes av noen merker eller diplomer kan være å vandre rundt øya i egen stil. Robin har hatt hatt en 3-dagers ekspedisjon med Yukon og ski på beina. Underveis på ferden har han overnattet på hytter og besteget fjell sør på øya. Undertegnede (Håvard) har også gått rundt øya, men til fots.

GPS spor fra begge sine turer. Robin i rødt og Håvard i grønt.
Yukon
Laban

I tillegg trenger hundene våre selskap og mosjon. De er flotte turkamerater å ta med seg på turer over hele øya. De har jobbet her noen år i strekk, så de setter alltid pris på å komme seg på hyttetur i blant.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.