Fugleperspektivet

Sommeren er definitivt på hell og det skjer liksom ikke så mye på øya lenger. Vi har ingen forskere på øya, det er lengre mellom forsyningsbåtene, og det begynner å bli stusselig tomt på kjøla. Dagene blir kortere, temperaturen kryper sakte nedover og det er brått ikke store eventer som en kan dele med dere lenger.

Slik ser det altså ut for fuglene!

Vi har hatt vakre solopp -og nedganger. Himmelen er ildrød til tider, og det er flere som prøver å fange fargene med kamera. Vi har hatt utfordringer, vi spiller masse «besserwizzer» og vi har fine kvelder med stjerneklart, kjølig gufs i lufta og det vakre lyset på nattehimlen. Hun som på folkemunne bare kalles for Aurora.

Det var en periode veldig tomt på kjølen før vi fikk forsyninger, det var et trist syn for oss matglade folk. Så når båten kom med agurk, som enkelte svorsker hadde mast om i lang tid ble det møtt med jubel og applaus. Det er rart med hvor lenge grønnsaker varer på ishavet, tro om det er luften? Eller kastes de for fort på fastlandet? Det som er sikkert at det var deilig å få grønnsaker i hus, det føltes som en evighet siden sist vi så noe som kunne minne om grønnsaker.

Dronefoto av solnedgang

Ellers så kan jeg nevne at vi fikk besøk i fra nord. De kom flyvende med sin propelldrevne-farkost, og de skulle hente inne gods for fugleforskerne.

Huffda
Hurra, taco! Ferske grønnsaker!

Akvaplan Niva ga oss et oppdrag som undertegnede ikke kunne takke nei til. Det skulle nemlig fiskes 20stk røye i fra Ellasjøen. Så da bars det ut til Skutilen, før en dagen etter dro ned til Ellasjøen å drog opp røyer. Dette er så langt den eneste plassen vi har fått røye på land, i andre vann har det vært napp men ikke noe mer en det.

Trur du han får napp?

Siden det ikke har vært all verdens aktivitet på øya i det siste, kan undertegnede betrygge med at det har vært mange dager i det siste med tåke og dårlig sikt. Det har liksom ikke vært turvær, så det har blitt en del innesitting for de fleste. Det har ikke skjedd ting som har vært verd å dele.

Dog så kom det en drone med sist forsyningsbåt så det har blitt litt flygning på bloggansvarlig som prøver å lære seg pilotyrket på egenhånd.

Ellers så har vi gravd ned vannrøret som gikk opp til servicebygget, for det var kommet opp på grunn av permafrosten. Og mens jeg sitter å finpusser på dette innlegget, kan jeg nevne at vi har fått den første snøen på en stund. Dette gleder et vinterhjerte mildt sagt

than half generic viagra online for sale overall male sexual dysfunction. Erectile dysfunction is a very.

. Bakken nærmer seg helt hvit, og tempen er på minus 0.4.

Endelig litt graving igjen!
sdr


6 tanker om “Fugleperspektivet

 1. Oppe på mezanin ligger muligens en liten rigg for å sende ett goprokamera opp med værballong. Lagde ett system for å feste to ruller med fiskesene på batteribormaskin. Fungerer fint så lenge det er vindstille.

  • Har hørt snakk om denne innretningen, men har ikke sjekket om den finnes der oppe. Hvordan fungerer den? Må vel være ganske vindstille for å kunne brukke den?

   • Stor sjanse for att den er kastet, det det ikke akkurat er åpenbart hva det er for noe.
    Den er ganske enkel i bruk.
    Det er en aluminiumsvinkel med gopro-feste, samt plass for å feste en værballong. Så er det to fiskesener på hver side av vinkelen. Fiskesana ligger på to ruller som festes til bormaskin. På bormaskina festes og en styring som hjelper sena inn. Det er brukt to liner for å forhindre att ballongen roterer. Pass på å ikke kjør ut sena fortere enn ballongen stiger.
    Den vinteren jeg var der var det kun en dag som var så vindstille att jeg kunne teste systemet. Det fungerte overaskende bra. Norges lengste selfiestang.
    Jeg hadde og en kite, eller en liten styrbar drage med gopro på. Selfiestang for vindfulle dager. Morro.

    • Dette høres spennende ut! Om jeg kommer på det skal jeg se om den ligger der enda, dog så kan den fort være kastet. Erfaringen min er at det meste blir tatt vare på her på øya, for ingen tørr å kaste noe fordi det kanskje kan bli savnet. Hvilken vindstyrke testet du den i? I og med at det er høstlig i været så er det tidvis en del vind.
     Dette høres værtfall spennende ut! Styrbar drage? Hvordan funket den? Styrte du den likt som en kite/drage eller var dette noe ala fjernstyrt?

     • Når jeg testet ballongen var det helt vindstille. 100 meter sene rett opp og balongen sto helt stille.
      Dragen er en vanlig styrbar drage med to liner. Enkel å bruke når vinden er passe. Jeg la igjenn to stykker tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.