Før vinteren klokker inn

Uansett hvor du kommer fra i det ganske land, er det ofte slik at du har en del gjøremål som må gjøres før vinteren kommer. Om det være seg å få veden i hus, høytrykkspyleren inn før kulda slår inn eller om det bare er å få kjøpt inn nok lesestoff til vinteren. Da kan du i værste fall lese deg varm gjennom vinteren med en og annen kattevask med høytrykkspyleren. Fra spøk til revolver, det er vel neppe slik det fungerer, men uansett det er en del ting som må gjøres før vinteren klokker inn. Om det er å renske takrenner, klippe gresset, gå over snøfresen/gressklipperen eller å stelle utendørs før det blir for kaldt.

Samme er ståa på 74grader nord, det er en del prosjekter og gjøremål som bør og helst skal gjøres før vinteren kommer. I bunn og grunn vil vi ha gjort disse tingene før høsten river over øya og gjør det vanskelig å jobbe utendørs.Det finnes massevis av lister på internett for hva en bør gjøre før vinteren klokker inn, noe vil være likt for både fastland og Bjørnøya, men noen ting vil kanskje være ulikt. Vi slipper og ha noe med gressklipperen å gjøre, og det legger seg neppe kilovis med blader og lau i takkrenna, men både hageslanger og grillen står på gjøremålslista

originmedications such as yohimbine have been utilized viagra for sale.

.

På vår liste står blant annet:

Få reist totempålen. Denne er faktisk reist før undertegnede klarte å få ferdig dette innlegget. Chiefen ga klar beskjed om at de som ville ha opp skilt før vi tar besetningsbildet, måtte få ut fingeren og få noe i gir. Så nå går det sport i å lage skilter til den, det ligger halvferdige skilter her og der, og det er gøy å se skapergleden. Folket kapper og sager og freser så det spruter, og sist men ikke minst maler som aldri før. Også kan jeg nevne at sola skinner i i vinduskarmen om jeg legger godviljen til.

Korntettstedet Årnes
Stolt Oppdaling, så klart!
Hvor kan dette være montro?

Lage lokk til badestampen. Joda Chiefen rakk det også før undertegnede fikk ut fingeren. Det gamle lokket ble som i likhet med den gamle totempålen, tatt i en vinterstorm. Nå garanterer chiefen at stampen er varm på 90minutter. Om ikke annet så ser den varm ut på grunn av sitt nye røde topplokk.

Male siste rest ferdig. Hva skal en si? folk er effektive under press, eller det vil si folk flest . Ikke han som har ansvaret for å holde dere oppdatert. Så det mangler vist bare noen flekker der hvor stilaset har blitt skrudd fast. Det er blitt brukt en god del timer på skraping og maling denne sommeren. Så nå når vi endelig nærmer oss å være ferdig, kan vi slappe av med god samvittighet. Byggene holder en stund til takket være iherdig innsats fra malerlaget. De skinner nesten om kapp med sola, som fortvilt prøver å bryte tåka og skylaget.

Kanskje traktorene får seg en kattevask så de er rene å pene. Uvisst om dette er en prioritet eller ikke, da vi ikke har fått noen uttalelse fra mannen i hangaren. Dog så skal ryktet ha det til at John Deeren har blitt flekkmalt gul. Kan det være et stk genistrek bak, eller er det hele bare tull og fjas?

Bestille nok garn. Nok en gang for sent ute ser det ut til. For lokale observasjoner skal ha det til at det er garn nok til å holde en liten Russisk lansby med ullplagg. Så for tiden vise om det undertegende, som nordlending bare er ekstremt god til å strekke fakta ut i det store blå. Akkurat det lar vi ligge per nå.

Pusse sko slik at de er klare for en tøff vinter. Hurra, endelig et punkt på lista som ikke har blitt gjort før undertegende får ut denne posten. Det skal også nevnes at det er mine sko det er snakk om.

Lengter mot dager uten maling.

Gå de siste turene. Tja les lenger ned.

Lista er neppe komplett da det stadig dukker opp ting og tang som bør/skal gjøres før høsten og vinteren står på trappa og hyler og vil inn. Lista som er presentert ovenfor er gjerne en sammenføying av fleres lister, slik at den blir mer komplementær.

Noe på lista er vell strengt tatt ikke helt nødvendig, for eksempel å gå de siste turene, men noen ganger etter en lang tur, hvor dagene blir mørkere og lysten til å gå med hodelykt minker i takt med lyset tilgjengelig så kan det føles ut som om at denne turen blir den siste. Og på toppen av det hele så er man sliten som aldri før når en kommer hjem. Vi blir nok å gå flere turer både før og etter at vinteren tikker inn, men akkurat nå virker det som om folket er litt mettet. Dog så går nærturen aldri av moten, en kan feks traske rundt å se om en finner noe spennede å hvile øynene på.

Så når vi har fått gjort ferdig utetingene kan vi bare fyre i peisen og finne frem strikketøyet, og kanskje vi lager en kopp med noe sukkerholdig, kanskje litt krem på toppen? Og kanskje til og med sitte dær i gyngestolen og lese ei god bok? Nå vet ikke undertegnede om gyngestol, og har ikke tålmodighet til å sitte å lese seg gjennom vinteren. Uansett det er digg med fyr i peisen uansett årstid.

Hilsen Nordlendingen, som tror at peiskos varer året rundt.

Hva må du gjøre før vinteren klokker inn?

P.S tror du jaggu ikke sola også klarte å bryte gjennom skyene før jeg fikk postet dette innlegget.


2 tanker om “Før vinteren klokker inn

    • I think we have a sort of antispam, but im not sure. Im gonna ask someone with more skills on computers than me. Thanks for the advice!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.