Vinteren har kommet til Bjørnøya

Nå har vi fått erfart Bjørnøya sin første vinterstorm og snøen har lagt seg på øya.

Fra sør til nord

Bjørnøya er ei 19.7km lang øy (fra nordspiss til sørspiss) med mange kontraster. Fra de grønne fjellene i sør, til den flate og steinrike delen i nord.

På søndag la Kristine N. T. ut på tur til Skutilen, hvor hun dagen etter skulle gå ned til sørspissen på Fuglefjellet og rett til nordspissen (Nordkapp) i en strekk.

Mandags morgen la hun ut på tur fra Skutilen og ned til sørspissen på Fuglefjellet i sør. Turen gikk via Ymerdalen både ned og opp, og deretter via Røyvass på vei nord til Nordkapp for å unngå Steinflya i mørket. Det ble en flott tur med mye stein, og med diverse omveier grunnet bildetaking og litt surring i mørket de siste timene, ble det tilbakelagt 38km på dagsetappen fra Sørspiss til Nordspiss innen hun var tilbake på stasjonen.


Bjørnøyas TV-aksjon

Hei alle sammen 🙂

Da vi bor på en liten øy midt i Barentshavet, blir det vanskelig å støtte TV-aksjonen igjennom bøssebæring. Men det stopper ikke oss så vi har opprettet en SPLEIS 😀

Vis du vil støtte vår SPLEIS klikk deg inn på linken under. Det tar kun noen sekunder å støtte gjennom VIPPS eller bankkort. Alle pengene går uavkortet til TV-Aksjonen 2017.

https://www.spleis.no/project/18676

Vi har gående en auksjon på Facebook fra tirsdag 17/10- Fredag 20/10 kl 12:00
Der du kan by på forskjellige suvenirer fra Bjørnøya.
Sjekk den ut da vel 😉

https://www.facebook.com/groups/304290546719581/

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi  utdanning til barn rammet av krig og konflikt. 

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står  et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.
Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten  skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få  ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.
TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

stoettebanner343x237

Minstemann fyller år

Da minstemann fylte år den 12 oktober slo vi til med barnebursdag. Det ble fisking av godteriposer (da bursdagsbarnet er vår lidenskapelige fluefisker), pølser og sjokolademuffins til 3-kaffen.

På kvelden hadde bursdagsbarnet bestilt lasagne – og det ble selvsagt gele til dessert.

Bursdagsbarnet fikk også gå løs på pinjataen (som vi glemte på meksikansk aften) og ut fløy enda mer godteri.

Gratulerer med dagen Anders!

Oktoberfest

Vi har feiret Oktoberfest. Det ble servert knoker, diverse pølser og godt tilbehør. Til dessert fikk vi eplekake og eplepai med karamell 🙂

Noen hadde til og med kledd seg ut – det var stas!

Vidar slo ut skjegget for kvelden

Vidar slo ut skjegget for kvelden