Røyefiske

Det er mange flotte fiskevann på øya og besetningen får innvilget fiskekort av sysselmann hvert år. Knut-Einar og Laban dro på tur til Røyvasshytta som ligger nært flere fine fiskevann. Der testet de fiskelykken og den hadde de! Den største røya var på 3,6kg!!!

Det var to fornøyde gutter som kom hjem til stasjonen med dagens fangst 🙂

Ny ovn til Russehamna

Velferdshytta i Russehamna har hatt ett stort behov for ny vedovn da den gamle var veldig rusten. Så her om dagen sjøsatte vi båten «Tåkefyrsten» med mål om å skifte ovnen. Turen til Russehamna gikk bra, sjøen var rolig og båten lå flott i vannkanten.

Vel fremme fikk vi hjelp av noen hyggelige geologer til å bære den nye ovnen opp fra stranden til hytta. Geologene er fra University of Cambridge og skal være her i tre uker for å se på forskjellige bergarter. De bor i telt like ovenfor velferdshytta vår.

IMG_4813

Kristine K.D. og geologene fra Cambridge

Så ble ny ovn montert og testet ut.

Jørn monterte også nye hengsler på ytterdøra før vi spiste lunsj. Deretter sprang vi opp på nærmest topp for å nyte utsikten i sør før vi dro hjem.

Sola tittet fram over Russhamna

Sola tittet fram over Russhamna

Nye forsyninger

Vi har fått postpakker og ferske matvarer til stor glede for alle på stasjonen.

Etter lossinga fikk vi jordbær til dessert og flotte roser på bordet 🙂

Ferske grønnsaker betyr taco til middag 🙂 🙂 🙂

Taco in the making

Taco in the making

 

 

Julitrefest på stasjonen

Kvelden før kvelden var forberedelsene i full sving.

Så kom dagen for julitrefesten…og da måtte julitreet pyntes med snasne julikuler 😉

DSCN2022

Julitreet med julipostpakkesekken

Kokkene serverte tapas denne julikvelden – til stor begeistring fra juligjestene.

Alle var fint pyntet til fest og matgildet kunne begynne.

Etter middagen fortsatte julitrekvelden med pakkeleken.

God juli alle sammen 🙂

 

Margretes bursdagsfeiring

Margrete har blitt 31 år! Dette ble feiret med ballonger, god mat og kake. Til middag hadde bursdagsbarnet valgt hamburger. Ekstra stor ble gleden da kystvakta tilfeldigvis kom innom med salat som vi kunne ha til!

Weekendtur til Russehavna

Fredagen pakket Kristine Kleppe, Jørn og Margrete sekken og tok med en gira Laban sørover på øya. Målet var velferdshytta i Russehavna. Etter å ha gått over elver, stein, stein, stein, myr, stein, stein og enda litt stein kom vi frem utpå ettermiddagen. Da ble det middag og skravling på hytta.

Lørdagen startet med en god pannekakefrokost. Så begynte vi å gå opp mot toppen av Antarcticfjellet. Etter en forblåst topp hadde vi ikke fått nok, så Jørn og Margrete fortsatte opp på toppen av Fuglefjellet og Hamborgfjellet. Da vi kom tilbake til hytta i Russahavna hadde Kristine middagen klar – snakk om luksus! (PS: det er lurt å ta med kokk på hyttetur) 😉 😉 😉

Søndagen startet også med pannekaker til frokost, før turen gikk hjemover via blyglansgruvene (fra blyglansdriften på 20-tallet), Oswaldfjellet, Nikk-Nakk (hule gravd ut av elva), Skutilen (velferdshytte) og Røyvasshytta.

Blyglansgruva

Blyglansgruva fra 20-tallet

Sør på øya sto virkelig til forventingene. Vi er heldige som får oppleve øya og alt den har å by på!

Takk for turen!

Skitt fiske

Anders, Knut-Einar og Laban tok turen til Hausvatnet for å teste fiskelykken. Kristine, Eerkki og Aki hang seg på for å se gutta i action. Det endte opp med en liten fisk på 1 kg 🙂