17 mai er vi så glad i.. :-)


17 Mai startet med plussgrader, lettskyet og flaggheising.

flagg

Vi hadde på forhånd «valgt» en 17 mai-komitè (Harald og Haakon), som tok oppgaven seriøst, og serverte resten av besetningen en enkel, men delikat frokost i salongen. Vi kosa oss og fikk lov å vente et par timer med å kle på oss finstatsen. Stasjonen er jo skrubbet fra innerst til ytterst, så når det i tillegg ble pynta til fest, var vi ganske så forventningsfulle. Litt ut på formiddagen, ble det skutt salutt av vår lokale pyroentusiast Ted, og vi skålte i champagne.

 

Vår kjære spreng ekspert fikset 17 Mai salutt.

DSC04121

 

Stedlig leder, Ragnar, holdt tale, og så gikk toget fra flaggstanga og opp til hangaren.

DSC04140
Der var det dekket til grillfest med pølser og burgere,is og brus.

DSC04261Deretter kom rosinen i pølsa: 17 mai-leker!  Komiteen hadde gjort en super jobb, så stemninga og konkurranseinnstinktet steg fort. Det var ingenting å si på innlevelsen, og latteren satt løst under sekkeløpet 🙂

DSC04225Sjefen med fartvind i håret. Mats burde nok barbere seg for å få ned luftmotstanden.

Sjefen med fartvind i håret. Mats burde nok barbere seg for å få ned luftmotstanden.

Når klokka nærmet seg 15, var det klart for kaffe, så da gikk vi i samla flokk til stua, der det var dekket til kakebord. Og siden vi fikk forsyninger 2 dager før, kunne vi boltre oss i godsaker. 🙂

DSC04289Så når vi hadde kommet oss gjennom div sorter, og kaffentørsten var stagget, ble det tid for litt konkurranser igjen. Deretter ei litt rolig stund frem til middag kl 19. I beste Bjørnøyastil, ble det servert helstekt indrefilet av okse, med brokkoli, fersk asparges, grilla tomater, sopp, fløtegratinerte poteter og rødvinssaus.

DSC04315Til dessert fikk vi Creme Brüleè med friske bær. Så flytta vi oss over i salongen, og avslutta med kaffe og cognac. Så hvis noen lurere på om det blir litt ensomt og stusslig her oppe i ishavet på sånne dager, så kan vi vel alle 9 skrive under på at det var en super 17 mai som blir husket i mange år! Takk til komiteen! <3

Sjarmøretappen

Da er vi midt i mai,og vi har starta på siste måned som beboere på stasjonen. Etter påske har snøen smeltet fort, og det vises godt fra dag til dag. I løpet av den siste måneden har vi rukket å feire ikke mindre enn  2 bursdager her. Først ute var Haakon den 19 april. Han er jo et naturtalent når det gjelder å feire bursdag, så vi kosa oss med god mat og drikke på dagen, og gjentok det lørdagen 🙂 Nestemann var yngstemann Lasse som ble 24, og nå har lov til å reise alene med danskebåten 😀 Det blir totalt 8 bursdager her i løpet av vintersesongen, og det er bare Mats som går glipp av krone med personlig preg.

Haakon bursdag

Lasse bursdag

Denne helgen har vi hatt besøk av ikke mindre enn 3 båter. Alle kom iløpet av et døgn, så vi var jo litt småstresset, og sprang i ring til tider. Men har jo skjønt at det er en del av fastlandstreninga,og det trengs nok. Den ene båten var en seilbåt fra Polen, og de var i land ei god stund med full omvisning. De skulle en runde rundt øya, så de av besetninga som villl være med, fikk det. En stor opplevelse for de som ikke har vært her før og fikk sin første rundtur med båt. Turen tok 7-8 timer, og etterpå fikk seilerene låne dusj og fikk med seg nybakt brød på ferden videre til Hornsund.

DSC04074

Flott å se øya fra sjøsiden

Noen måtte jobbe også

Noen måtte jobbe også

Ellers er vi stort sett ferdig med nedvask av stasjonen, inkludert et par hytter, Nordpunktet og Midtpunktet. Så alt er klappet og klart til 17 mai, som nok blir feiret på tradisjonelt vi s, med pølser, is og div leker. Det håpes på 100 % fremmøte i toget, men ruta kan nok variere litt. Det kommer an på været.

 

Rannveig og Haakon rydder i velferdsbutikken

Rannveig og Haakon rydder i velferdsbutikken

Vi ser frem til endel besøk nå i mai, og det er ganske tett program med tanke å hvordan vinteren har vært.. 😉 Men fortsatt rolig i forhold til travle sommermåneder.