Ishavsblod på Bjørnøya

Torsdag 19 Januar etablerte vi en arktisk filial av TIFF, Tromsø International Film Festival, i stuen på Bjørnøya. På storskjerm ble filmen Ishavsblod vist, samtidig som den hadde Norges premiere i utsolgte kinosaler på TIFF. Bare gode karakterer herfra.

8 av 9 innbyggere på plass

8 av 9 innbyggere på plass

Ted stilte i passende kledsel og er hermed kandidat til Amanda pris for årets best kledde publikum.

Amanda pris kandidat

Amanda pris kandidat

Takk til Gry og Trude i Koko film som ga oss en kopi av filmen og takk til Tone (mor til skårungen Håkon og Bjørnøya besetningsmedlem 2015) som formidlet kontakten.

Gunn Tove feiret bursdag

 

Gratuler med dagen Gunn Tove

Gratuler med dagen Gunn Tove

4. januar fylte våres kjære kjøkkensjef år. Det ble hederlig feiret med god mat og sang.  Det ble servert nydelig lammekare med en av førstekokk Lasses berømte sauser.    Som seg hør og bør ble kronen dekorert i Liverpool farger.                                                Feiringen ble avsluttet med besetningens første tur i stampen påfølgende lørdag.

Vår evig unge kjøkkensjef

Vår evigunge kjøkkensjef

Godt nyttår!

Ei koselig jul nærmer seg slutten.. (Vi har så fint et juletre, at det må få stå ei stund til ) Julaften våknet alle til julestrømper på lugardørene, og spenningen var til å ta og føle på. Lasse begynnte allerede etter lunsj å mase om pakker, men Gunn Tove var streng å sa nei.

Bjørnøyens fineste jule tre

Bjørnøyens fineste jule tre

Det gikk ikke ut over grøten,den smakte fantastisk, og vi spiste i Hammerfesthuset kl 1400. Men av en eller annen grunn hadde han «glemt» å ha i mandelen, så ingen fikk marsipangrisen.

Julegrøt i Hammerfest huset

Julegrøt i Hammerfest huset

Senere var det julemiddagen som var kveldens høydepunkt. Ribbe med alt tilbehør, og krumkaker m/ multekrem til dessert. Så var det kaffe og gaveåpning utpå kvelden, der vi fikk mye fint, og alle sikkert sendte en vemodig tanke til de hjemme. Juledagene gikk veldig fort, og vi mer rulla enn gikk fra matbordet de fleste dagene.

Det har vært høy trivselsfaktor, og ei rolig og fin jul, som toppa seg med ei utrolig hyggelig nyttårsfeiring. Vi hadde litt vind, så den foregikk innendørs, men siden det er dårlig med fyrverkeriutsalg på Bjørnøya, gjorde det ikke noe. Vi trapper gradvis ned julefeiringa her, da det fortsatt er litt godt igjen i strømpene og julelysene er så fine her i mørketida. Vi ønsker alle et riktig godt nyttår! 🙂

Årets siste ballong

Årets siste ballong

Klar til salutt

Klar til salutt

Første ballong

Første ballong

Rannveig blir 25 år!

Lillejulaften var det bursdagsfeiring her. Bursdagsbarnet Rannveig ble 25 år, og hadde for anledningen ønsket seg pizza til middag. Og det tror jeg alle var glade for, da Lasse laget en utrolig god pizza! Så ble det sjokoladekake som Stine hadde bakt, og den smakte også kjempegodt. Selvfølgelig fikk ho krone på hodet og bursdagssang 🙂

Bursdagsbarnet

Bursdagsbarnet

Gratulerer med dagen

Gratulerer med dagen