Høstbåt? Sommerbåt del II

Kystvakta er kommet!Da sommerbåten (30, juli) var ferdig losset, dro den videre til Hopen og Ny Ålesund. De returnerte 8. aug. for å hente 1 års produksjon av søppel og utrangerte greier, men vind og sjø satte en stopper for operasjoenen. I forgårs (10 sep.) var KV Bergen ventet nordfra og KV Sortland sørfra. Sistnenvte skulle ha med proviant og annet gods, sammen med 2 karer fra Avinor, en mastevedlikeholder samt noen geologer. KV Bergen skulle komme med en delegasjon fra organisasjonen Folk og Forsvar. Det ble også klart dagen før at KV Bergen skulle ta med seg alt som stod igjen.  Vi trodde først at båtene skulle komme med noe mellomrom, men de kom kom omtrent samtidig. Da ble det travelt! Alle på stasjonen fikk sine oppgaver, båten sørfra ble losset først, deretter var det flåteoperasjon. Vi hadde begge flåtene i sving. En sjøbjørn fra KV Bergen tauet den ene med to vendinger og Stasjonsbåten den andre med tre-. Noe over 40 kolli ble fraktet ut. Det ble dessverre ikke mye tid til å ta oss av gjestene, Folk og Forsvar er velkommen tilbake neste år også forhåpentligvis under roligere omstendigheter, men de fikk da sett noe av det vi holder på med her oppe,.

På flåten, 1. vending På flåten siste vending

1) 1. flåtevending på vei ut. Knut-Einar og Beate var båtmannskap, Tomas og Vidar var på flåten 2) Flåtejobbing er slitsomme greier, men Tomas er en mester til å slappe av når han kan, – selv midt oppe i en haug med skrot! Her på siste turen.

Damebesøk!

Landskapsarkitekter på besøkVi har mye besøk på øya gjennom sommersesongen, her ett eksempel. I månedsskiftet august-september kom en gjeng med landskapsarkitekter på besøk. Det var tre lærere/forskere og 4 masterstudenter (2 fra Canada, 1 fra Finland og 1 fra Norge). De bodde på reservestasjonen med unntak av en overnatting på Tunheim. De så seg rundt på den nordlige delen av øya fra Amfiet til Tunheim, men det var Tunheim som ble hovedinteressestedet. Deres spesialfelt var Arktis, spesielt med å se på konsekvenser av turisme og næringsaktivitet (som gruvedrift og oljevirksomhet). Vi lar dem presentere seg selv med et sitat fra gjesteboka på Tunheim:
Vi er en gruppe på 4 studenter og tre lærere/forskere fra Tromsø Academy of Landscape & territorial studies. Vi er her for å studere kulturarven på Tunheim og spesielt hvordan landskapsarkitekter kan bidra til å beskytte den. Vi er helt sjokkert av omfanget av kulturarven, og har aldri sett et så godt bevart område. Til og med grunnen ved siden av- og langs jernbanelinjen er unik, med sine små «kullroser». Vi bestemte oss raskt for ikke å trå på kullet der frosten har presset opp skifer og sprengt den åpen i tynne flak. Nydelig hytte! Vi takker for oss.

Da damene dro.. De fleste damene på plass ved bordet Lederne Lærere/Forskere

1) Da gjestene hadde dratt til Tunheim og de to damene i besetningen hadde dratt på en annen tur, var det litt tomt i rekkene!. 2) Her er nesten alle tilbake 3) Ledelsen, fra v. Janike Kampevold (lærer/forsker), Eimear Tynan (Lærer, ekspedisjonsleder) og Aileen A. Espiritu (lærer/forsker)