Historisk besøk

NH90 DSC_4581 web

337’s ny helikopter NH 90 har vært på sitt første besøk her på øya. Dette kom i drift fra 1. april

 

 

NH90 DSC_4596

Egentlig et tøfft bilde av NH 90 som går inn for landing på nedre helipad med Gravodden i bakgrunnen.

 

 

 

NH90 DSC_4710

Tre staute damer foran nyansaffelsen

IMG_2771

Vi har hatt hyggelig besøk av John Petter fra Bodø en ukes tid angående omgjøring av bad og vaskerom på reservestasjonen.

 

 

IMG_2781

 

Ny innredning, dusjkabinett, skikkelige veggplater og nytt golvbelegg: meget bra!

IMG_2770

En litt forsinket oppmerksomhet her på hjemmesiden til Harald, men gratulasjoner i fleng fra oss alle!

 

 

11

Jubilantens middagsønske var bacalao, og til dessert vartet kjøkkenet opp med Daim iskake: home made!!

1 2 34 5

 

 

 

 

Ny tur til Teltvika for å fikse hus-antenna. Svein som professor på alt sånt og Stig som hjelpesmann. Bilder fra matpausen ved stranda, dette slår Royal Garden med glans. Og skikkelig sjøsprøyt i ei lita vik like ved.

6Sagatun/Kapp Levin har også fått sjaina opp antenna, samt at veden er i hus, ferdig stablet klar til bruk

IMG_2723IMG_2726IMG_2736

 

 

 

 

Gutta Boys er kommet, 10 fiskebåter og omlastere har ankret opp utom stasjonen i kveld. Første bilde fra Posadowski, så fra helipaden og siste fra stuen. Mesta mere fræs her enn  i fiskerlandsbyen Bergen (den tenker jeg satt, Linda K. og Terje B.)  🙂 Uansett er det trivelig å se lys på havet utom stasjonen.                                                                               (  Bjørn B)

Elin ved Steinhytta 1 Elin ved Steinhytta 2Blinkskudd av Elin ved Steinhytta sammen med hundene. De har nok hørt raslingen i hundegodtposen før 🙂 Og for å fange slike øyeblikk er det om å gjøre å ha kameraet skuddklart til enhver tid, som Venke denne gang.

Stor ballong 1Stor ballong 2Vi har sendt opp radiosonder med stor ballong (1200 gr) på oppdrag for Andøys Space senter. Litt større vindfang i disse. Svein som ballongfører og Tom som medhjelper.

 

Disse sondene går iallefall opp i 35.000 meter, og etter litt mailing med Mettens personell på Jan Mayen, måtte vi erkjenne at de slo oss med noen fattige meter. Ja – ja, det er jo sånne slag livet gir en av og til  🙂

Skutilen

I går var det vedlikeholdstur og vedutkjøring til Røyvass, Skutilen (bildet) og Russehamna. Her på Skutilen var det reparasjon av dør som hadde blåst sund (Harald og Eirik) og Svein la opp ny antennekabel. Alt på stell etterpå!

 

Russehamna 1Russehamna 2Russehamna 4Russehamna 3

 

 

 

 

Litt av et sted! Eirik skuer utover Steinkjerholmane, og Svein står ved utskipingsplassen for blyglans. Nå ble det ved, takpapp, trelekter, spiker og takpapplim.

Gruppebilde til venstre: karbruk ja 🙂

 

Dagens gjøremål er at vi er invitert ombord i en russisk omlasterbåt som ligger utom her. Endel har fri, og resten kan ta avspaseringa i dag. Derfor stenger vi ned stasjonen i 6 -7 timer og hele besetningen drar på båtbesøk. Med ønske om god påske til alle våre lesere. -og itj fårrå nålles da.