Forandring fryder!

Med høstbåten kom det opp en god del nytt til stasjonen: Nye spisestuemøbler, tepper, lamper, tørkestativ, kombidamper/konveksjonsovn. Den sistnevnte hadde vært forsøkt levert tidligere, men været satte en stopper for ilandføring den gangen, så den fikk en tur ned igjen til land før den kom tilbake hit med høstbåten. Så var det bare å brette opp ermene og få alt det nye på plass, – og forresten i samme slengen fant vi også plass til en ny tallerkenvarmer som hadde kommet opp for en stund siden, men ennå ikke blitt endelig plassert. Alt i alt synes vi resultatet ble flott, – se selv!

Hold markøren ett sekund over bildene for mer tekst. Klikk for større bilde.

DSCN0061 DSCN1876 DSCN1878 DSCN1881 DSCN1882 DSCN1889 DSCN1969 DSCN1973 DSCN1982

Vann!

DSCN0124Godt drikkevann er viktig, og det som kommer ut av kranene her er utmerket. Vi skal se litt på drikkevannsforsyninga vår her. Vi får vann fra en brønn som ligger noen hundre meter fra stasjonen. Her blir vannet grovfiltrert, før det pumpes videre inn på vårt indre vannmagasin på stasjonen. Før vannet går ut i rørnettet på stasjonen, blir det kjørt gjennom et par fine partikkelfiltre samt bestrålt med UV-lys som dreper bakterier. Det er også årlige rutiner for rengjøring av brønn og vannmagasin.

Hold markøren ett sekund over bildene for mer tekst. Klikk for større bilde.

DSCN0114 DSCN0118c DSCN1384 DSCN1389 DSCN1396 DSCN0120

Helikopterdrivstoff

Bjørnøya og Hopen har begge viktige funksjoner for helikoptertrafikk i Barentshavet. I tillegg til å levere værdata, er begge mulige mellomlandingsplasser for helikopter, og har lager av helikopterdrivstoff som  i hovedsak brukes av Redningstjenestens -, Sysselmannens – og Kystvaktas helikoptere på oppdrag i området. Lageret på Bjørnøya var nå ganske slunkent, og et minimum måtte fylles i en fart, – det er er meningen vi skal få mer pumpet i land direkte fra båt ved en senere anledning.

Tirsdag kveld kom så kystvaktas Lynx-helikopter klaprende inn i mørket, etter å ha fløyet fra fastlandet. Besetningen parkerte helikopteret i hangaren for natta, for å vente på at KV Svalbard skulle dukke opp onsdag morgen med helikopterdrivstoff som skulle flys inn. Dette ble så gjennomført utpå dagen. Operasjonen som stod på i ca 3 timer gikk fint, tross i grisevær med sikt av og til ned mot minimumsgrensen. – Men tross alt holdt værgudene seg i skinnet sånn noenlunde, og da flygingen var over, viste det seg at de hadde spart på mer regn, liten- til stiv kuling, og tåke.

Hold markøren over bildet ett sekund for tekst, – klikk for større versjon.

DSCN1913 DSCN1916 DSCN1922 DSCN0064 DSCN0067 DSCN0072