Oktoberfest på Bjørnøya

19 Oktober var det Oktoberfest her på Bjørnøya. Kaja og Hilde «Met» sto for planlegginga av arrangementet. Flotte kostymer og et velfylt program gjorde denne dagen til en flott begivenhet. Alt fra morsomme leker, ølsmaking, tysk mat og allsang gjorde at kvelden ble vellykka. Takk til Kaja og Hilde for et vel gjennomført arrangement. Vi på Bjørnøya vil også rette en stor takk til Oktoberfestens arrangør i Longyearbyen, Radisson Blu Hotel Spitsbergen, for tilsendte varer i forbindelse med vårt arrangement 🙂
 

Jentetur til Tunheim

Det tok ikke lange tiden etter vi kom til Bjørnøya, før det ble snakk om at vi måtte på jentetur i løpet av perioden. Så sist uke fikk vi det endelig til. Vi pakket masse godsaker å la på vei mot Tunheim, som ligger vel 2 timers gange fra stasjonen. Hundene Aki og Eerkki fikk gleden av å holde oss med selskap, noe både vi og hundene satte veldig stor pris på:)Været var knallbra fra vi gikk fra stasjonen og til vi var vel hjemme igjen dagen etter. Vi fikk oppleve fantastisk Nordlys og stjerneklar himmel, konklusjonen ble! » det er jo fordi vi fortjener det»:) Hilde «met» fiksa herlig mat, mens vi andre gjorde det koselig med lys og varme. En fantastisk tur med 4 glad jenter:)

Kystvakta kom med høstforsyninger til Bjørnøya

Det er alltid stor stas når vi venter forsyninger og denne gangen var heller ikke noe unntak. I tillegg til mat og andre godsaker, så fikk vi besøk av flere som skulle gjøre en jobb her oppe. 2 nye hunder ankom også øya, Laban og Nanuk som er henholdsvis 2 og 4 år møtte oss med stor iver og glede. Vi gleder oss til å bli kjent med hundene, vi regner med det blir noen flotte turer fremover med alle fire hundene.

Kystvakta klar for lossing av varer

Jon kommer gående med Laban

Første møte med Aki og Eerkki

Matvarer på plass i hangaren for vidre lossing til lagrene

Kaja er omringet av esker med varer..hvor skal man begynne:)

Gjester og besetning samlet til middag

Kjøla fylles opp med ferske grønnsaker

Kjøkkenet fikk mye nytt utstyr

Hilde monterer nytt kjøkkenbord og stoler

En hyggelig overaskelse fra Hopen. Røye fiska på Bjørnøya kom tilbake som røkt røye. Det smakte veldig godt.