Hilde «Met» sørga for Fersk Torsk

Bjørnøya byr på så mangt og Hilde tok fiskelykken med seg og dro i land 3 store flotte Torsk. Hele besteningen storkoste seg med havets delikatesse til middag.
Nå begynner det å bli tomt på kjøla og de andre lagrene, så vi ser vi virkelig frem til forskyningsbåten skal komme og fylle opp med nye ferske varer.

Solfylte dager på øya :)

Selv om høsten har kommet, så har vi hatt flotte dager her på Bjørnøya. Sola titter stadig frem og vi benytter enhver annledning til å komme oss ut.

En fin kveld på stranda

En vakker solnedgang

Kaja koser seg ved bålet en vakker høstkveld

Regnbuen dukker opp på en solfylt og vakker dag

Svein med dagens ballongslipp

Flotte turdager kan gå hardt utover skotøyet til stasjonens bestening

Oddmund reiser


Vår sondeleder nummer tre denne sommeren, Oddmund Isaksen, reiste torsdag 19. september. Oddmund kom opp med sommerbåten og ble her i 6 uker. Den siste middagen med gjengen spiste han ute i solveggen i et helt fantastisk vær! Oddmund har med sitt herlige humør og smittende latter bidratt til utrolig mye morro og stor stemning på stasjonen i den tiden han har vært her. Han har vært med på jobbingen med nytt kjøkken, bad og garasje og har dessuten fått tid til mange fine turer. Tusen takk for laget, Oddmund!

For Oddmund, som for sondelederene Ragnar og Vidar, hadde vi en avslutningsmiddag kvelden før avreise. Middagen bestod av tre retter bestemt av han. Etterpå ble det servert kake, kaffe og noe godt til kaffen.
Ombord i KV Harstad kom den nye og siste sondelederen vår opp – Jan Bjørn Sæther. Det ble noen timers overlapp for de to sondelederene.

Bjørnøya Musikk og Traktor festival

Som seg hør og bør må man ha en festival i løpet av sommeren. Hilde på Kjøkkenet og Gry svingte seg rundt og planla en musikkfestival som ble bestående av mange elementer. Både musikk, innvielser av oppgraderte rom og traktordåp. En flott helg ble resultatet. Vi startet opp ved lunsjtider på fredag med innvielser og selvsagt var det alltid musikk i bakgrunnen. Først kl 20.00 skulle det første bandet komme på scenen.Ingen ringere enn Bon Jovi var først ute med en fantastisk konsert. Etterpå fulgte Supertramp som satte dansefoten igang hos de fleste.Det må sies at det ikke var helt «Live»..men gøy var det

Gry forbereder til innvielse av kjøkkenet

Hilde og Kaja er kjempestolt og fornøyd med det flotte kjøkkenet


Kaja fikk æren av å klippe snora for åpning av nytt kjøkken

Hilde hadde den store æren av å klippe snora inn til den nye dusjen

Pyntet og klart for innvielse.

Kaffe og kake ble servert

Når en Traktor skal døpes er det naturlig å ha en dåpskake

Alle er samlet i hangaren for den store dåpen

Traktoren døpes til Dear Jon

Jentene på øya er stor «fan» av den nye Traktoren

Oddmund leser en god historie som Dear Jon kan ta med seg når den nå skal rulle her på Bjørnøya.


På lørdag møttes vi ved badstua for å innta lunsj, der møtte både 2 og firbente opp til en hyggelig sammenkomst. Senere på lørdag var Mods klare for fullsatt konsertlokale, etterfulgt av vassenggutan:)Etter en lang festival var det herlig å avslutte en artig helg vi med en 3 retters middag laget av Kaja. Arrangørene Hilde og Gry var storfornøyd og takket for deltagelsen og delte ut fortjente diplomer til alle sammen.

her er vi samlet til lunsj. Pølser og brød hører med til enhver festival:)

Alle samlet til middag

Godt og hjemmelaget:)

Stasjonens besetning går for sunne alternativer rett som det er. Ingers rugbrød og hjemmelagde knekkebrød er veldig populært for tiden. Harald er en av de ivrigste når det gjelder grovere varianter ,noe som kjøkkenet setter veldig stor pris på.

Oppussing av dusjen så langt

Dusjen skulle også få en stor oppgradering i år,og vi har kommet ganske langt. Stor innstas fra alle sammen har bidratt til at dusjen øyblikkelig er klar for bruk. Mangler noe småtteri som dusjvegger og småjobb med flisene. Jon Petter og Stig Ove har jobbet dag og natt for å bli ferig med dusjen.Vi andre på stasjonen har bidratt som håndtlangere under oppussingen, og nå får vi sørge for at vi får resten ferdig. Vi gleder oss til å ta i bruk det flotte dusjrommet.Nå begynner badet å ta form. Etter noen uker med dusjing i en annen ende av stasjonen blir det snart mulighet for å dusje i nærmiljøet:) Svein forbereder fuging av flisene før snekkeren kommer tilbake og tar den siste finpussen.

Mønsåsfest

I tradisjons tro så må man lage mønsåsfest for arbeidsfolket, Mønsåsfest er en påskjønnelse til arbeidslaget når mønet er kommet opp, eller når bygget er tett…Kjekt med en liten motivasjonsfaktor..Vi lagde i stand langbord i garasjen og fyrte opp grillen..det ble et lystig lag med egen koponert sang etter vakker trekkspillmusikk.
Jenetene hadde laget en vakker krans som Jon Petter fikk æren av å henge opp.

Finn ledet ann med noen fortjente velvalgte ord til arbeiderne

Jon Petter henger opp kransen i mønet

Kransekake hører med i en sådan stund

Terje slo ann tonen for allsang

Bygging av ny garasje

Samtidig som et nytt kjøkkenet ble bygd, så var vi også igang med oppbygging av garasjen.Godværsdager ble godt utnytta og vips så kunne vi se konturene av en garasje.det har vært noen lange og hektiske dager på oss alle under denne operasjonen, men vi gleder oss over at det blir et veldig bra resultat. Alle menn og damer står på og synes dette er et spennende prosjekt.Mange av oss har fått innblikk i mye nytt og gleder seg over å få være endel av dette.