Søppel&Skrot

På en stasjon som dette samler det seg endel avfall. Avfall som ikke kan brennes på stasjonsområdet må sendes til fastlandet og håndteres videre der.

Fredag kl 21 forrige helg ble vi kontaktet av KV Barentshav som meldte ankomst kl 08 lørdag. Vi begynte straks med å klargjøre utstyr. Båt, flåte og kran ble kjørt til kaiområdet. I tillegg var det på forhånd plassert ut flere titalls paller med avfall. Utstyr som LNS brukte til arbeid tidligere i sommer måtte også kjøres til kaia for videre frakt ut til båten. Utkjøring av gravemaskin og sementblander ble gjort av sjefskokk Karin og radiosondeleder Edel med en vanvittig imponerende presisjon og kontroll…

 

Neste dag så det slik ut på kaia:

Avhengig av mengde og hva slags størrelse det er på kolliene som skal fraktes til eller fra kystvaktbåtene blir det benyttet ulike metoder for frakt. Som regel benytter kystvakta seg av sine egne lettbåter (sjøbjørn) Dersom det er større og tyngre kolli må vi bruke vår egen hjemmesnekra flåte. Flåten ble lagd for flere år siden og er meget solid. Den tåler omlag fem tonn og er stabil i sjøen. Denne gangen benyttet vi oss av både flåte og lettbåter.

Kranmester Geir i full sving.

Når Geir hadde lastet flåten ble denne dratt med M/S Bjørnøya. En gammel dorry fra en svunnen tid. Denne sliteren fungerer bra med stasjonssjef Erik bak rattet.

Hans Petter var Sjef for Nordflåten.

Jørgen fraktet paller med skrap til kaia.

 

Etter å ha holdt på hele dagen og utover ettermiddagen var kaia og området rundt helt tom for avfall og KV Barentshav seilte umiddelbart mot fastlandet.

Lagt inn av Frank Otto